Vehnänoras - todella tehokas superruoka!

01.07.2020

Aiemmissa postauksissa olemme kirjoittaneet hyvin A-vitamiinipitoisesta spirulinasta sekä ravinnerikkaasta chlorellasta ja nyt postauksessamme käsittelemme yhtä maailman ravinnesisällöltään rikkainta raaka-ainetta, jota myös Viherkapseli sisältää. Vehnänoras on ollut 1900-luvulta lähtien yksi suosituimmista superfoodeista, sillä sitä arvostetaan rikkaana ja monipuolisena ravintoaineiden lähteenä. Se sisältää suuret määrät ihmisen tarvitsemia ravinteita pienessäkin määrässä. Vehnänoras on nimensä mukaisesti vehnän siemenestä kasvatettu oras. Vehnänorasta voidaan käyttää tuoreena lisättynä ruokiin, siitä voidaan tehdä mehua tai käyttää jauheena, kuten Viherkapselissa. Jauhettuna vehnänoras sisältää uskomattomat määrät ravinteita hyvin pienessä määrässä!

Kuten chlorella, niin myös vehnänoras on erityisen rikas lehtivihreän lähde. Lehtivihreän tarkoituksena on kuljettaa happea ja verta elimistöön hemoglobiinin tavoin ja usein sitä sanotaankin "kasvien vereksi". Klorofylli myös tehostaa punasolujen tuotantoa sekä tehostaa verisuonten toimintaa. Vehnänorasta ei syyttä sanota maailman arvostetuimmaksi superfoodiksi, sillä se sisältää suuren määrän hyvää tekeviä ravinteita:

  • Vehnänoraassa on runsaasti B-, A-, E-, C- ja K-vitamiineja!

  • Näistä vehnänoras sisältää huomattavat määrät mm. betakaroteenia, biotiinia, foolihappoa ja pantoteenihappoa.

  • Vehnänoraassa on todetty olevan jopa yli 90 mineraalia: mm. rautaa, sinkkiä, magnesiumia, kalsiumia, fosforia ja kaliumia.

  • Vehnänoras on hyvä ravintokuidun lähde, raakakuitua se sisältää peräti 17%.

  • Vehnänoraassa on proteiinia 23%.

  • Siinä on myös monia tärkeitä entsyymejä ja kaikki välttämättömimmät aminohapot!

Joko vehänoras kuuluu sinun ruokavalioosi tavalla tai toisella?