Spirulina - ravinnerikasta mikrolevää

17.06.2020

Spirulina lienee jo monelle tuttu ja monet ovat varmasti kokeilleet tätäkin superfoodia. Spirulina on jo kauan ollut erittäin suosittu elintarvike sen erinomaisen ravintosisältönsä vuoksi. Spirulinaa sisältäviä valmisteita on hyvin, hyvin monia ja varmasti jokaiselle löytyy siltä saralta oma suosikkinsa!


Spirulina on pieni, sinilevien ja sinivihreiden levien heimoon kuuluva mikrolevä. Se kasvaa luonnonvaraisena mm. suolajärvissä ja subtrooppisissa merissä. Sitä käytetään usein miten pakastekuivattuna tai kuivattuna jauheen tai hiutaleen muodossa. Viherkapseli sisältää jauhettua spirulinaa.


Miksi sitten spirulina on niin ravinnerikasta?

  • Spirulina sisältää paljon A-, B1-, B2-, B5- ja B6-vitamiinia, foolihappoa sekä E- ja H-vitamiinia.

  • Erityisen paljon siinä on mm. A-vitamiinia ja onkin erinomainen beetakaroteenin lähde.

  • Siinä on kaikki kahdeksan välttämätöntä aminohappoa.

  • Se on erinomainen helposti sulavien proteiinien lähde, kuivattu spirulina sisältää peräti 60-70% proteiinia!

  • Lisäksi spirulina sisältää hiilihydraatteja 16-20% ja rasvoja 2-3%.

  • Spirulina sisältää myös runsaasti lehtivihreää.

Näiden ominaisuuksiensa vuoksi spirulina on valittu vuoden 2015 Rohdoskasviksi!

Spirulina on siis loistava superruoka, mikä kannattaa ottaa mukaan päivittäiseen ruokavalioon jossain muodossa. Sen voimakas tuoksu ja maku voivat ensi tutustumisella tuntua epämiellyttäviltä, mutta onneksi spirulinaa saa monessa muodossa! Sitä ei ole välttämätöntä nauttia jauheena sellaisenaan, vaan kuten Viherkapselissa, sen voi nauttia kapselina tai halutessaan kapselin sisällön voi laittaa esimerkiksi smoothien sekaan. Tuotteessamme spirulina toimii mm. loistavana A-vitamiinin lähteenä, sillä Viherkapseli sisältää A-vitamiinia 534 mikrogrammaa eli 66% päivän saantisuosituksesta!


Joko sinä käytät spirulinaa?