Merilevä - tasapainoinen superfood

06.07.2020

Olemme jo käsitelleet Viherkapselin kolme muuta raaka-ainetta: vehnänoras, spirulina ja chlorella. Nyt vuorossa on merilevän esittelyn vuoro. Viherkapselissa käytetty merilevä on solmulevää ja se on erittäin mineraalipitoista matalassa lämpötilassa kuivatuksen vuoksi. Merilevä on yksi maailman vanhimmista kasveista ja ne ovat kehittyneet merivesissä miljoonien vuosien aikana. Länsimaissa merilevän käyttö on alkanut ruokakulttuurin muuttumisen myötä lisääntymään, mutta esimerkiksi Japanissa merilevää on jo kauan hyödynnetty monipuolisesti.

Merilevää ei syyttä kutsuta maailman tasapainoisimmaksi raaka-aineeksi, sillä se sisältää ravinteita juuri oikeassa suhteessa ja se on noussut terveysmaailman otsikoihin ennen kaikkea erityisen rikkaana jodin lähteenä. Lisäksi merilevä sisältää yli 70 hivenainetta, runsaasti vitamiineja ja valkuaisaineita, mutta vain vähän rasvaa ja energiaa. Merilevä sisältää runsaasti rautaa, kalsiumia ja fosforia sekä D-, E-, K- ja B-vitamiinia.

Merilevän yksi tärkeimmistä ravinteista on jodi, mitä ei aina nykyravinnosta saa riittävästi. Teollisesti valmistetun jodioidun suolan käyttö on vähentynyt merkittävästi, joten moni voi huomaamattaan kärsiä jodin puutoksesta. Jodin puutos on ollut maailmanlaajuinen ongelma ja aikuisen tulisikin saada jodia 150ug/vrk. Jodi lukeutuu välttämättömiin hivenaineisiin ja sen parhaita lähteitä ovat mm. merilevä, kala, viljavalmisteet ja maitotuotteet. Viherkapseli sisältää 80ug jodia eli 53% päivän saantisuosituksesta!

Miksi jodia tulisi saada riittävästi?

  • Jodi edistää normaalia kognitiivista toimintaa

  • Jodi edistää hermoston normaalia toimintaa

  • Jodi edistää ihon pysymistä normaalina

  • Jodi edistää kilpirauhashormonien normaalia tuotantoa ja kilpirauhasen normaalia toimintaa

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!