Kurkuma kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi!

23.11.2020

Kurkuma on kiinnostanut lähivuosina tutkijoita ympäri maailman: se on paitsi loistava mauste ruoanlaitossa, myös sen mahdolliset terveysvaikutukset ovat hyvin vaikuttavat! 

Kurkumaa on käytetty jo tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä. Euroopassa kiinnostus kurkuman terveysvaikutuksiin on kasvanut huimaa vauhtia ja sen arvo ravintolisänä on merkittävä, sillä kurkuman sisältämä kurkumiini on todellakin maineensa arvoinen.

Intia lienee kärkipäässä tämän inkiväärin sukuisen ruohokasvin viljelyssä, mutta sitä viljellään myös esimerkiksi Aasiassa. Suomen olosuhteita tämä superfood ei kestä. Maku kurkumassa on hyvin vahvan aromaattinen ja se sopii monen ruoan mausteeksi. 

Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat kurkuman aktiivisia ainesosia ja ne pitävät sisällään kurkumakasvin merkittävimmät vaikutukset - vaikkakin kurkuma pitää sisällään 200 erilaista yhdistettä, joilla kaikilla on tärkeä roolinsa.

Vaikka kurkumiini on kurkumakasvin tehokas ainesosa, ei pidä unohtaa sen muita yhdisteitä.

Merkittävää onkin käyttää hyödyksi koko kurkumakasvi, jolloin kaikki moninaiset terveyshyödyt saadaan esille ja saavutettu vaikutus on tällöin synergistinen.

Tästä syystä ravintolisämme Kurkuma-Inkivääri sisältää sekä tehokasta kurkumaa että terveyttäsi myös hoitavaa inkivääriä.

Joko sinä käytät kurkumaa?