Chlorella - tuo ihana superlevä!

24.06.2020

Kuten arvasittekin jo varmaan, niin tämä postaus tulee käsittelemään seuraavaa Viherkapselissa käyttämäämme viherjauhetta: chlorellaa. Viherkapselia suunnitellessamme vuonna 2017, lähdin pohtimaan, mitkä superterveelliset raaka-aineet voisivat taata tuotteessamme huipputason ravintosisällön niin pienessä määrässä - kysehän tuotteessamme oli siitä, että sen lisäksi että sen tuli olla täynnä ravintosisältöä, sen tuli myös olla helppo ottaa lisäksi päivittäistä ruokavaliota!

Omasta ja monien, monien muiden käyttäjien kokemuksesta tiedän, että mikäli tuote vaatii esimerkiksi monen kapselin nauttimista päivittäin, niin se jää todella helposti käyttämättä. Mitä hyötyä on ravintolisästä, mikä on kaapin pohjalla käyttämättömänä? Spirulina (minkä esittelimme jo aikaisemmin) oli alusta lähtien melko selvä tapaus: niin paljon A-vitamiinia ei yksinkertaisesti ole juurikaan muissa raaka-aineissa! Spirulinan kylkeen nousikin seuraavaksi yksisoluinen, makean veden levä chlorella, mikä osoittautui toiseksi varsin ravintorikkaaksi superfoodiksi.

Kuten spirulina, chlorella on myös entuudestaan monelle tuttu, sillä se on hyvin kauan ollut markkinoilla ja saavuttanut suuren suosion, eikä yhtään ihme! Chlorella on pakattu täyteen tärkeimpiä ravintoaineita:

  • Sen painosta jopa yli 60% on puhtaasti imeytyvää proteiinia.

  • Kehomme tarvitsee kahdeksaa aminohappoa ja chlorella sisältää niistä seitsemää.

  • Vitamiineista hurjia määriä chlorella sisältää mm. A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, E- ja K-vitamiineja!

  • Chlorellassa on myös monia tärkeitä mineraaleja: se sisältää mm. rautaa, sinkkiä, fosforia ja magnesiumia.

  • Omega-3-rasvahappoja siinä on runsaasti!

Klorofyllin eli lehtivihreän lähteistä chlorella on yksi maailman parhaimmista! Klorofyllistä se on saanut myös nimensä. Myös Viherkapseli sisältää aivan huikeat määrät terveellistä lehtivihreää!